Identitet stölderna

Det finns sätt att hindra att folk tar andras identitet genom att man får en kod kopplad till ens personnummer alternativt att folk kan koppla sitt personnummer till ett mobilnummer och byter man mobilnummer ska det vara lätt att koppla sitt personnummer till det nya mobilnumret.

Även om man inte kan skydda sitt identitet till 100 procent kommer dessa två sätt att minska identitet stölderna.

Om jag t ex beställer produkter och anger rätt kod alternativt svarar ja på ett sms då har jag intygat att personnumret tillhör mig och ingen annan. Om någon annan tar min identitet och beställer t ex produkter och om ingen kod anges eller om svaret på sms:et blir nej då är det bekräftat att min identitet är stulen därmed ska inga produkter skickas ut.

Med tanke på hur många som får sin identitet kapad måste det införas säkerhetsåtgärder som gör att identitet stölderna minskas men tyvärr kommer inga säkerhetsåtgärder införas för att minska dessa identitet stölderna.

Läs artikeln på Expressen:
http://www.expressen.se/dinapengar/har-hittade-id-kaparna-sina-offer–se-listan/

Category: År 2015, November
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.